nedelja, 5. februar 2012

uSTVARJANJE v kUHINJI . . .

Ko sem bila majhna, je moja mami vsako nedeljo spekla nekaj sladkega. Najbolj pa so bili pribljubljeni princes krofki (sestavine se kupi kar v škatli) - vsak član družine jih je dobil enako število. Ko sedaj razmišljam, je kar malo čudno, da je bila sladica iz "škatle" najboljša, ker mami sicer peče odlično pecivo:)

Danes me je zagrabila nostalgija in sem se odločila, da še jaz spečem nekaj sladkega. Malo zato, ker jih že dolgo nisem pekla, malo po službeni dolžnosti (ta teden jih bomo namreč pekli pri slaščičarskem krožku), sem se odločila narediti čokoladne piškote (ameriške cookije).
Mami je sicer našla star recept, ki sem ga že preizkusila in so piškoti odlični. Vseeno sem še malo pobrskala po kulinarični Sloveniji in si izbrala tale recept http://www.kulinarika.net/recepti/1806/sladice/ameriski-chocolate-chip-cookies-po-nase/. Odločila sem se za slednjega, da poizkusim nekaj novega (pa v starem receptu bi bilo potrebno rezati orehe in se mi tega ni dalo delati:)

Piškoti so uspeli, upoštevala pa sem komentarje pod receptom in nisem dodala nič mleka. Recept po katerem sem nekoč že pekla cookije je imel namesto takšne količine čokolade še rozine in narezene orehe (npr. 100 g čokolade, 100 g rozin in 100 g orehov) tako, da jih bom naslednjič naredila še z rozinami in orehi.

Pa še namig:
Zadnjič sem na televiziji gledala kuharsko oddajo v kateri je kuhar med dva piškota dal kepico vanilijevega sladoleda in piškota stisnil skupaj. Del s sladoledom je povaljal v čokoladne mrvice. Nastal je sladoledni piškot in sigurno jih bom naredila poleti.


Piškotov je nastalo okoli 40 in ker nismo vseh pojedli, bom z njimi jutri razveselila moje sodelavke:)

2 komentarja:

  1. Mmm... ampak poleg piškotov mi je všeč tudi pladenj, kje se ga da kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pladenj sem dobila za darilo, mislim, da je bil kupljen v Arboretumu Volčji Potok. Origanal je bil sestavljen iz treh krožnikov, pa se je en razbil in tako sta ostala samo še 2:)

      Izbriši