četrtek, 31. oktober 2013

nAŠA oZIMNICA

V naši kleti je že nekaj časa spravljena ozimnica z domače njivice:) 

Sem mislila, da mi bo vse kozarce uspelo označiti z washi tapeom in pofotkati, pa je še toliko drugih stvari prej treba narediti:(

Nekaj fotk (veliko še iz poletnega časa pa imam) še svežega oz. predelanega sadja in zelenjave:

Stročji fižol sva skuhala in zmrznila (kar NI prav, ker bi morala samo odrezati vrhove in ga potem zmrzniti, ne pa še skuhati; sem malo narobe razumela navodila moje mami:)


Paradižniki so zelo dobro obrodili, zato sva skuhala kakšnih 30 kozarcev paradižnikove omake, pelate pa sem posušila v pečici in jih hotela vložiti v olivno olje (ampak sem predolgo čakala in so postali plesnivi:( - in to se mi je zgodilo dvakrat (naslednje leto jih vložim takoj).
V olivno olje sem namočila baziliko.


Pridelala sva nekaj česna, čebule pa so uspele samo 3 ...
Navadne zelene bučke in kumare smo jedli sproti in mi jih ni uspelo nič spraviti v zamrzovalnik. Zelo so se razrasle okrasne bučke in druge jedilne buče (hokaido, muškatna buča ...). Nabrali smo eno veliko vedro okrasnih in 2 gajbici jedilnih buč. 


Iz hokaido buč sem dvakrat spekla bučno pito.  


Ni pa mi uspelo fotkati vloženih češenj, ki jih je vložil E. že junija in vloženih feferonov, ki so res dobro obrodili in sva jih vložila okoli 10 malih kozarčkov. 

Včeraj zvečer ni delal internet in zato danes kar 2 objavi. 
Še 3 dnevi in 3 objave in konec počitnic, ki minevajo čisto drugače kot sem jih planirala. Se pa zato več crkljamo z našo malo M., kar je pa tudi prav fino:) 
Ni komentarjev:

Objavite komentar