ponedeljek, 30. junij 2014

dARILO zA mALO M.

Tale objava je čakala skoraj mesec dni, da pride na vrsto... Imam cel kup izgovorov, ki pa niso pomembni, saj se z današnjim dnem vračam v blogerski svet:) Dogajanje sem redno spremljala in sem zelooo vesela, da sem nazaj:)

Marušino darilo je nastajalo v tednu pred njenim rojstnim dnem in je nastalo razmeroma hitro. Naredil oz. sešila sem ji knjigo iz blaga oz. quiet book. Idejo sem našla že dolgo časa nazaj in si jo shranila na Pinterestu. 

Naredila sem jo malo drugače kot jo delajo ostali, saj sem za strani uporabila blago namesto filca, da je bolj mehka, sem vmes dala ...

Knjigo sem si zamislila kot knjigo o njenem dnevu - kaj ponavadi rada dela. Potem sem šla na lov za predlogami, ker sama obupno rišem:(

Tako, sedaj pa vam odprem knjigo in vam dovolim pokukati v dan moje male dveletnice:)

Na naslovnico sem izvezla naslov, našila žepek iz plastike, noter vstavila fotko male M. in žepek zašila. Knjiga se zapira na trak na ježka, ki sem ga popestrila s pikčastim gumbom. Na prvo stran sem napisala posvetilo. Vse stvari so napisane s flumastri za blago. Na žalost sem imela preveč mehko blago in sem se kar namučila, da je besedilo lepo napisano. 

Naslednji 2 strani sta namenjeni zajtrku. Omara se odpre, notri je ponvica in jajce. Na drugi strani pa je štedilnik, krožnik in vilica. Mala M. se zelo rada igra s svojo punčko Ano, jo pelje na sprehod, ji da za jesti, jo da spat... Ana pa je tudi poredna, saj je morala zadnjič iti v kot, ker je hotela uiti ven:)
Na naši njivici so letos bogato obrodile jagode, ki jih je mala M. večino pojedla sproti:)Poleg jagod ima zelo rada sok in na tej strani je naloga, da v vsak kozarec da slamico prave barve. Rada ima kolačke in vsakemu kolačku mora prirediti pravo barvo vrha in prešteti koliko ima vsak kolaček našitih kvadratkov oz. pravokotnikov. http://little-miss-stitcher.blogspot.com/2013/07/quiet-book-cupcakes.html

Rada pomaga zalivati rože in vsaki roži mora prirediti pravo barvo cveta. Ista naloga prirejanja barv jo čaka tudi pri piškotih. 

Z očijem gre rada na sladoled in tu ga mora sestaviti po kepicah. 

Po vseh sladkarijah, ki jih poje čez dan, si zvečer umije zobe...


... in posluša pravljico, ki jo ponavadi preberem jaz. Originalni naslov zgodbice v tej knjigi je Ten in the bed in sem ga seveda prepisala in šele nato ugotovila, da bi moral biti naslov Four in the bed, saj je bilo prostora samo za 4 medvedke:)
Veliko idej lahko najdete na tej spletni strani. Pri izdelavi sem se zabavala, si pa morate vzeti kar nekaj časa, saj sem morala nekaj strani, ki sem jih želele še imeti enostavno dati stran, ker mi ne bi uspelo dokončati v času, ki sem ga imela na voljo. 


Vse fotografije je posnela moja sestrična Saša, ki je naredila pravo foto seanso:) Moj fotoaparat je namreč odšel neznano kam in sedaj čakam september in moj r.d. in s tem nov fotoaparat:) Še 3 meseci me ločijo od njega:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar