nedelja, 5. junij 2016

mARUŠIN 4. rOJSTNI dAN - 3. dAN

Pa sem prišla do časa in energije, da spišem še zadnjo objavo o Marušinem rojstnem dnevu:)

Uf, v soboto sem bila že zelooo utrujena, a popoldan nas je čakala še zadnja zabava - piknik za sorodnike. 

Torto sem spekla sama, po že preizkušenem receptu. Namesto breskev sem jo letos nadevala z jagodami in ananasom. 

Okrasila sem jo s sličico Else na jedilni hostiji in modro obarvano smetano.  

Poleg torte smo se sladkali še s cake popi in mini torticami. 

Jedilno hostijo, papirčke za tortice Frozen, podstavek za cake pope in modro čokolado sem kupila v Planetu peke. Slednja je bila znamke Wilton - candy melts, ki se mi niso lepo stalili, čokolada sploh ni bila dovolj tekoča (kljub dodanemu olju), tako da sem po nekaj ponesrečeno oblitih popih obupala in stalila temno čokolado. Cake popi so bili tokrat najbolj nepravilnih oblik, saj se mi že kroglice niso lepo delale in mi jih je nato kar nekaj padlo dol, ko sem jih potapljala v čokolado. Mislim, da je bilo krivo preveč pečeno testo, ki se potem ni lepo zdrobilo:( Ker so bili neenakomerno obliti s čokolado so izgledali kot ledeni:)


Bili pa so zelooo dobri in gostje so jih hitro pojedli:) 

V soboto zvečer mi je Maruša sama od sebe dejala, da ji je bilo praznovanje zelo všeč, najbolj pa Elzina torta in vsi ljudje, ki so prišli:) 
In ves moj trud je bil poplačan:) 


2 komentarja:

  1. V candy meltse je treba dodat kar precej olja, da se da normalno oblivat, pa v še vroče je potrebno dajat. Niso pa najbolj prijazni za oblivanje, navadna jedilna čokolada je še vseeno boljša. Meni se najbolje obnese Lidlova, ker ni pregosta in se zelo lepo zmeša z oljem, potem pa se tudi razmeroma hitro suši.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsa praznovanja so bila super, res si se potrudila s pripravami. Tudi jaz za peko najraje uporabljam Lidlovo temno čokolado (z rdečim ovitkom). Lp, simona

    OdgovoriIzbriši