nedelja, 06. november 2016

lUTKOVNA pREDSTAVA zVEZDICA zASPANKA

Maruša ima letos v vrtcu Pravljičnega palčka, to je bralna značka za najmlajše. Ker že od nekdaj rada "bere" knjige sva hitro začeli brati za palčka. 

Najprej je povedala pesmico, ki sta so je nekega dne mimogrede naučili z babi, in sicer Zobek (Vojan Tihomir Arhar), ki govori o zajčku, ki mu raste zobek.

V knjižnici si je nato izbrala Zvezdico Zaspanko (malo sem jo usmerila, ker sem želela, da prebereva knjigo, ki je še ni poznala). Knjigo sva nekajkrat prebrali in po vsakem branju je ob pomoči ilustracij govorila obnovo. V vrtcu je v petek zgodbo povedala in bila pohvaljena, ker jo je povedala čisto sama in s svojimi besedami:) 

Danes, na to deževno nedeljo, pa sva izkoristili čas med Aljaževim počitkom in naredili lutke iz kartona. Moje risalne sposobnosti so žal ostale tam na ravni 6-letnika:(, ampak Maruši so lutke strašno všeč. Prišla sem na idejo, da pripraviva lutkovno predstavo za domače, zato sva naredili še vabila, vstopnice in sceno (stole sem prekrila z odejo in nanje dala bele novoletne lučke). Ko se je stemnilo, se je predstava pričela in gledalci so bili navdušeni nad najino predstavo:) Zagotovo predstavo še ponoviva za zunanje gledalce in pripraviva še kakšno novo:)

1 komentar:

  1. Ena najlepših pravljic! Lepo sta se spomnili!
    Lp, simona

    OdgovoriIzbriši