Obožujem krofe:)
Ampak, ker se izogibam mlečnim izdelkom sem letos (prvič!!!) spekla veganske krofe in to v pečici, saj mi tudi cvrtje ne dene dobro.
Sledila sem temu receptu, le namesto kokosovega sladkorja sem dala trsni sladkor in testo zvaljala na cca 1 cm ter jih spekla in šele nato nadevala z marmelado. Iz pol kg moke je prišlo približno 15 krofov, prva runda je bila lepša, saj je druga runda vmes še malo vzhajala in potem v pečici niso tako narasli...
Prva runda v pečici...
Druga runda, ko je čakala na peko, se vidi, da je pri oblikovanju je pomagala tudi Maruša???
Ko so se ohladili, sem jih nadevala z marelično marmelado, ki sem je premešala z mikserjem, da je bila bolj tekoča.
Popoldne smo jih skupaj z obiski hitro pojedli in se vsi strinjali, da so mi prav dobro uspeli:)
Prvi zvončki in moji prvi krofi:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar