sreda, 19. februar 2014

pOČITNIŠKO uSTVARJANJE - tRETJIČ

Te počitnice so pa hudo naporne:) Si vsak dan splaniram tako, da zvečer samo še padem v posteljo:) Ampak se imava dopoldne z malo prav fino, ko se malo potepava naokoli, nato sledi spanje za malo M. in  šivanje in kuhanje zame. Popoldnevi pa so tudi pestri.  

Mala M. rada kuha v svoji kuhinji in ima kar nekaj hrane in posodice, ki so bile vedno skupaj nametane v eni škatli. Dobila sem idejo, da ji naredim hladilnik in omarico za posodo. Uporabila sem škatlo od plenic in omarico naredila že nekaj časa nazaj. Včeraj sem prišla še do druge škatle in ji tako danes zjutraj naredila še hladilnik. 



Škatli sem oblekla v ovijalni papir (Ikein, kakopak) in jima z vročim lepilom nalepila še polički. Na vrata in poličko sem nalepila še ježke, da se lahko zaprejo. 



Sedaj jo moram samo še naučiti kateri je hladilnik in katera je omarica za posodo. Bom morala še nekaj dodati, da si bo lažje zapomnila. 

Med dopoldanskim spanje male M. sem se končno lotila njenega pustnega kostuma. Idejo sem dobila že prejšnji teden, danes pa se lotila dela. Mami mi je darovala rjavo flis odejo in s pomočjo smučarskega pajaca sem izrezala pajaca. 


Najprej sem hotela delati kar sama, brez navodil. Pa sem vseeno pobrskala po blogih, ki jih spremljam. Našla sem super navodila za izdelovanje osnovnega kostuma. Pri isti blogerki, kjer sem že lani dobila idejo in navodila za pingvine


Namesto zadrge sem vstavila kar ježka in najtežji del izdelovanja kostuma je za mano:) Sedaj pride na vrsti zabavni del, šivanje dodatkov, kjer domišljija ne pozna meja:)

Popoldne so prišli na obisk prijatelji s prošnjo, da jim pomagam sešiti ogrinjala za pikapolonice. Za hčerko že imajo kostum, oči in mami pa bosta imela samo ogrinjala in tipalke. Dela sem imela malo, saj sem samo malo pošila, zarobila in sešila skupaj. Prijateljica bo sama dodala pike in mislim, da bodo prav simpatična pikapolonasta družina.

Ostali so še na večerji, naredila sem mini pice. Jih poznate? Recept sem že objavila tu.


Dan pa bom zaključila z branjem knjige, ki jo je napisala moja prijateljica. Ni boljšega:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar