ponedeljek, 12. maj 2014

pOSKUSNA tORTA . . .

... za malo M., ki bo čez 14 dni dopolnila 2 leti. 

Letos sem si zadala za cilj, da ji sama spečem torto. Tako lepo, s tičino maso. 

Ker sem samo enkrat v življenju pekla torto in mi sploh ni uspela, sem morala speči poskusno torto.

Recept za testo sem že preizkušenega dobila od moje mami, ki nam je v otroštvo vsako leto spekla rojstnodnevno torto. Ravno zato imam takšno željo, da mali sama spečem torto.  
Recept za nadev sem našla tu. Po nadevu sem nasula sveže narezane jagode in nekaj ameriških borovnic. 

Preden damo na torto tičino maso jo je potrebno narediti vodoodporno, ker se v stiku s smetano in ne vem še vse čim prične topiti. To lahko naredimo na različne načine, kar lepo opisuje Ana. Na njen blog sem naletela, ko sem brskala po spletu za navodili kako narediti torto s tičino maso. Ima super navodila, ampak nekaj stvari pa jo še bom morala vprašati, preden se lotim prave torte. 

Žal doma nisem imela čokolade in sem na koncu uporabila recept, ki sem ga našla tu. Sem pa delala z dvojno maso, da sem oblekla celo torto. 

Nisem je oblekla v tičino maso, ker mi ni uspelo priti do trgovine. Menda imajo zelo dobro maso v trgovini Peki. Upam, da mi jo bo uspelo obleči v prvem poskusu:) Tvegam a ne?

Torta ni prišla lepo ravna in šele po končanem delu sem ugotovila zakaj. Potrebno jo je sestavljati v obodu. To spet lepo opiše Ana v tej objavi, glej komentarje. 

Torta je na splošno uspela, bila je dobra, dovolj trdna, kar mi je bilo najbolj pomembno. Posula pa sem jo z mrvicami, ker jih mala obožuje in je torta tako izgledala bolje:)



Danes je ni več, saj smo jo hitro razdelili naokoli, drugače bi mala M. sama pojedla celo:)







Ni komentarjev:

Objavite komentar