petek, 21. november 2014

tA pRAVI pIŠKOTI iN tORTICE zA hEC

Malo M. spet daje prehlad z malo vročine in da je popoldne hitreje minilo, sva pekli piškote. Ovsene, ker sem si jih že dolgo želela speči.

Recept sem našla tu, nisem pa mu popolnoma sledila. Dodala sem samo 80 g masla, 80 g rjavega sladkorja, 1 jajce, 75 g polnozrnate pšenične moke, žličko pecilnega praška, 100 g ovsenih kosmičev, ki sem jih prej namočila v lončku jogurta in še cca 20 g mletih mandljev. Pregledala sem še druge recepte, ki sem jih našla na spletu in mi je bila ta ideja z jogurtom všeč. Dodala bi še rozine, pa nam jih je zmanjkalo. 
Mala M. je pomagala pri mešanju in pri delanju kupčkov - testo je zajela z žlico, jaz sem ga dala na pekač, ona pa je potlačila kupčke. 

Spekla sem približno 35 piškotov, mali M. sprva niso bili všeč, potem pa je pojedla 2 ali 3:) Meni so zelo dobri in jih bom zagotovo še spekla. 

Pri Navihančkih pa sem imela ogledano idejo za ustvarjanje z luninim peskom. Danes sem ga pripravila mali M., njen je bila na željo rumene barve. Z njim je pekla tortice, ga prelagala z navadno žlico in žlico za sladoled. Dala sem ji tudi prave svečke in tako kar nekajkrat imela rojstni dan. Delala je čisto sama, jaz sem sedela za kuhinjsko mizo in imela drugo delo. Tako, da je dejavnost potekala cca 20 min, če bi se ji pridružila jaz, bi zagotovo trajala še dalj časa. 


Priporočam, da aktivnost delate, ko nimate ravno pospravljenega stanovanja ali pa pod mizo nastavite časopisni papir, ker je bil lunin pesek vsepovsod:) 
Tudi mala M. je pomagala pri pospravljanju. 

1 komentar:

  1. Zelo lepo! In zanimiva ideja s svečkami :) Tudi naša je navdušena nad svečkami in bi jih kar stalno pihala. Za vsak rojstni dan jih upihnemo verjetno nekaj 10x ;)

    OdgovoriIzbriši