sreda, 23. september 2015

pRVI jESENSKI dAN

Pa se je uradno začela jesen in vreme je danes prav primerno jesensko:) 

Ker popoldne zaradi dežja nismo odšli ven, sem na plan dala jesensko dekoracijo. Venček za na vrata je že od prejšnjih let in letos nisem delala novega.  

Že prejšnji teden sva z Marušo začeli nabirati jesenske plodove, babi je danes prinesla še koruzna storža in okrasne bučke in tako je nastala jesenska košara, ki jo bomo sproti polnili z novimi plodovi. 

Ko sva jo delali, sva poimenovali plodove, jih šteli in zapeli jesenski pesmici - Kostanjček zaspanček in Veverica. Obe sva zelo uživali, saj ta mesec nisva bili veliko skupaj. Jutri ji bom pokazala še kako se "rohka" koruzo in dokončali bova okraševanje stanovanja.

Še Aljažu smo med njegovimi igračami našli takšno "jesensko". 
Obroček z gumijastimi listi:) 

E. je včeraj imel rojstni dan in ker sva bila z Aljažem (spet) še v bolnici, smo praznovali danes.  Spekli sva marmorni kolač, Maruša ga je okrasili s svečkami, napihnil smo balone in očiju zapeli vse najboljše. 

Na čaj smo povabili babi in dedija in tako otvorili prvi jesenski dan s čisto pravo čajanko, kot takšnemu dogodku pravi Maruša:) Hm, le kdo jo je navdušil nad čajankami:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar