ponedeljek, 24. april 2017

žELEZNIŠKO oBARVAN vIKEND

Otroka sta velika navdušenca nad vlaki, sploh Aljaž in ta vikend je minil v znamenju vlakov:)

Včeraj dopoldne smo obiskali Železniški muzej, kjer imajo 1x mesečno dogodek za otroke. Včeraj so tako lahko ustvarili svoj vlak, imeli so poslikavo obraza - Maruša je postala metuljčica, zabaval jih je žongler, ki je izvajal različne trike, daleč najbolj zabavni so bili milni mehurčki. Imeli so spretnostni poligon, zastonj bonbone in zelo sladek čaj, kupil pa si lahko palačinke:) 



Najprej smo si ogledali notranjo razstavo, nato smo se ustavili v ustvarjalnih kotičkih in se na koncu peljali še z vlaki - kar tremi:) 

Društvo ljubiteljev železnic "Železna cesta" Ljubljana je za otroke pripravilo vožnjo z mini vlakom s parno lokomotivo in to kar 5 krogov naenkrat:)

Peljali smo se še z enim posebnim vlakom, ki ne vem, kako se mu reče:) in še s parno lokomotivo, na kateri je bilo menda zelo vroče:) 

Danes pa smo odšli z muzejskim vlakom na Festival čokolade v Radovljico. 


Vožnja je bila kar dolga, sploh za Aljaža:) E. je šel sam z otrokoma, jaz pa sem šla do Radovljice z avtom, ker zaradi slabe vremenske napovedi nisva vedela kam bi se dali, če bi na polno deževalo. No, na koncu dežja ni bilo, je bilo pa zelooo mrzlo. Čokolade smo se vseeno najedli, je bilo pa lansko leto bolj fajn, ker je bilo topleje:) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar