nedelja, 30. julij 2017

kAMPIRANJE nA mALEM lOŠINJU

Sama zelo rada kampiram in za to skušam tudi navdušiti mojo družino:) Najtrši oreh je E., ker ponoči rad udobno spi in spanje na napihljivih blazinah res ni tako udobno:(

Tako sem ga do sedaj prepričala, da smo šli kampirati 3 leta nazaj v Novigrad in lansko leto v Savudrijo (obakrat za 2 noči). 

Letos pa sva se dogovorila, da gremo za več dni in sva se junija odpravila iskat dober kamp - našla sva ga na Malem lošinju, in sicer kamp Poljana. Najbolj nama je bilo všeč, da smo bili res blizu morja in smo na plažo vzeli samo brisače za brisanje po tuširanju in igračke:) Edino s parcelo sva se malo uštela. Ogledovala sva si jo namreč popoldne, ko je bila cela parcela v senci. Ko smo prišli v kamp, je bil že večer in ko smo se zjutraj zbudili je bila cela parcela na soncu:( Na srečo je bila parcela dva prostora stran od naše prosta in skoraj cel dan v senci. Tako smo zjutraj najprej selili cel šotor:) 

Preden se odpravim na počitnice, vedno naredim seznam stvari, ki jih potrebujemo in seznam je dolg in še daljši, če gremo kampirati, ker moraš imeti s sabo vse - od servietov do blazin:) Dober seznam sem našla na strani Kam z mulcem. 

Pot je bila dolga okoli 5 ur - na cesti ni bilo nobene gneče, na trajekt pa smo morali čakati cca 1 uro. 

Navdušenje nad trajektom:)

Šotor smo uporabili še moj, star okoli 15 let:) Samo upala sva, da ne bo cel čas počitnic deževalo, ker šotor sigurno ne bi zdržal večjih količin dežja. Vreme smo imeli res ok, samo eno kratko neurje s 15 minut dežja in močnega vetra, ki pa ga je šotor zdržal... 

 Naša parcela... S čolnom se otroka nista hotela voziti, pa smo ga uporabljali za shrambo:)

Šotorček za senco se je odlično obnesel kot igralni kotiček za otroka. 

Že lansko leto sva v Decathlonu kupila mizo, letos sva dokupila še kuhinjsko omaro, stola in visečo mrežo. Z njihovimi izdelki sva res zadovoljna in imam že ogledan nov šotor. Parcelo smo večino časa imeli v senci, če pa je ne bi bilo, pa bi nam prav prišel tudi paviljon - ogledano imam Brunnerjevo meduso:) 

Naša kuhinja in jedilnica:) 

Otroka sta v kampiranju zelo uživala, saj je sta bila cel čas na prostem, kamp ima super igrišče za otroke, čez dan imajo organiziran mini klub in zvečer mini disko kamor je Maruša rada šla. 

Plaža je majhen zaliv, ki žal nima sence, na plaži in v vodi pa so drobni kamenčki, ki so prijetni za hojo. Voda je bila zelo čista, dokler neurje ni prineslo malo umazanije, ki pa jo hitro odneslo stran. Eno jutro sem se zbudila tako zgodaj, da sem videla sončni vzhod...

 Uživanje v vodi:) 


Ker smo imeli s sabo samo hladilno skrinjo na elektriko, ki ni tako velika (hladila po je odlično, kupila sva jo v Hoferju) smo se skoraj vsak dan odpeljali v mesto, ki je bilo 5 minut vožnje oddaljeno od kampa in v trgovini kupili hrano za naslednji dan, dva. V trgovini v kampu smo zjutraj kupili samo kruh. 

En večer smo se odpravili v mesto na sladoled, v planu pa smo imeli še izlet na otok Susak, pa nam ga je veter odnesel:)

 Mesto Lošinj. 

 Mi štirje...

Maruša si je na stojnicah lahko izbrala spominček. Izbira je bila težka:)

Edina slabost kampa Poljana pa so OSE. Bilo je noro, samo da smo na mizo postavili hrano so prišle:( Dejansko so odnašale drobtine hrane s krožnikov in smo morali paziti, da kakšne nismo nesli v usta:( Reveža Aljaža je dvakrat pičila. Bolečino sem mu omilila tako, da sem mu ne mesto pika nanesla stopljen Aspirin in namazala s Fenistilom. 

Aljaža smo začeli odvajati od pleničk, zato sem kupila prenosno kahlico (v Pikapolonici), ki se je izkazala za dober nakup, saj so bile toalete kar oddaljene (slabost tega, da si blizu plaže) in če je bila nuja jo je lahko uporabila tudi Maruša. 


Letos sem imela že več časa za branje, saj sta se otroka zaigrala sama:)

Čista uživancija...

V kampu smo prespali 5 noči, potem pa je začel pihati močan veter in ni bilo primerno za kopanje in sva se odločila, da spakiramo in gremo domov. 
Letošnje poletje imamo namreč možnost, da gremo na počitnice kadar hočemo in tako sva se odločila, da bomo hodili na krajše oddihe na različne kraje. 

Vam poročam, kam vse nas bo zaneslo:) 


Ni komentarjev:

Objavite komentar