petek, 22. december 2017

nAŠ aDVENTNI čAS

Adventni čas se počasi končuje in vsi smo že v nestrpnem pričakovanju rojstva Jezuščka. 

Kot vsako leto imamo tudi letos adventni koledar. Naloge se v večini ponavljajo iz prejšnjih let (peka piškotov, okrasitev stanovanja, branje knjig, delanje voščilnic...), spreminjajo se različne aktivnosti za ustvarjanje in kakšen izlet.

Nekaj utrinkov letošnjega adventa:

 Naredili smo lesene okraske  za izmenjavo okraskov, ki jih organizira 

Aljažu je letos bilo okraševanje smrečice s plastelinom bolj zabavno kot lansko leto:) 

Ogledalo na hodniku sva z Marušo porisali z belo tempero. 

S tempero je bilo kar težko risati, zato sem kupila bel flumaster s katerim lahko rišeš po steklu in takole sta otroka risali po balkonskih vratih v dnevni. Se vidi kdo je kaj narisal:)


Včasih sem zelo rada slikala oz. prerisavala z lepljivimi barvami in jih imam še vedno spravljene. Maruši sem s konturo prerisala sliko, ki jo je naslednji dan pobarvala z barvami in pri tem ji je šlo zelo dobro. 

Spekli smo kokosove razpokančke in medenjake. 

Letos smo šli z Marušino vrtčevsko skupino na izlet z vlakom v sosednje mesto in za otroke je bilo to pravo doživetje. V vrtcu so naredili lanterne iz steklenih kozarčkov in otroci so jih nesli s seboj. Bilo je čarobno:) 

Naš adventni venček. Trenutno sta na obisku Jožef in Marija, ki potujeta po stanovanju iščeta prenočišče. 

Venček za na vrata sem naredila v petih minutah. V Bauhausu sem kupila bel lesen obod, nanj nalepila lesene snežinke in z žičko pritrdila srebrne in rdeče bunkice (le-te bom po koncu praznikov dala stran in bo nastal zimski venček).

Na spodnjih povezavah si lahko pogledate, kaj smo počeli v adventnem času v preteklih letih. 









Ni komentarjev:

Objavite komentar