ponedeljek, 24. februar 2014

vIKEND v dVOJE

Ker sem prvi 4 dni počitnice bila zelooo pridna, sem si zaslužila vikend v dvoje z mojim možem:) Tako sva se v petek odpravila proti Dunaju. 

Stanovala sva v super hotelu Pannonia Tower (2 nočitvi z zajtrkom, kupila preko 1 na dan). Hotel je oddaljen pol ure od Bratislave in pol ure od Dunaja. Čez cesto pa je ogromni Designer outlet (ravno berem na spletu, da je s 170 trgovinami največji v srednji Evropi), kjer sva seveda tudi malo zapravljala. 

Med drugim sem dobila nov obesek za na mojo zapestnico: Swarovski jagodko, ki me bo spominjala na malo M, ki obožuje jagode:)



Ko sva se prijavila v hotel, sva se odpeljala v Bratislavo, ki je prav simpatično in predvsem poceni mesto. Sprehodila sva se po starem delu in se odpravila na grad nad mestom. Sledilo je pozno kosilo v stari pivnici in sladica v očarljivi kavarnici. 







Soboto sva preživela na Dunaju, kjer sva si peš ogledala stari del mesta, se po več kot 300 zavitih stopnicah povzpela na stolp stolnice sv. Štefana, pojedla tortico v stari kavarni in začutila utrip mesta. 




Ostalo nama je še dovolj časa za obisk Ikee:) Nama ni bila preveč všeč, malo drugačna je od tiste v Gradcu in Celovcu. Sem pa zagotovo zapravila najmanj denarja v Ikei v moji zgodovini nakupov v Ikei. Samo 5 evrov sem dala - za rožasto pomladno blago. Za krilo ali oblekico za malo M. ali pa za eno torbico za mene:) 


V nedeljo pa sva se po zajtrku odpravila domov, k najini punčki, ki sva jo zelo pogrešala:) Pa hvala babi in dediju za vikend paket varstva male M:) 

Bil je popoln vikend. Jaz z zemljevidom v roki in midva skupaj cele 3 dni:)

Priporočam ...



3 komentarji: