sreda, 5. november 2014

rIBICE, rOZINE iN šE kAJ

Današnje popoldne bi lahko pospravljala, pa se mi ni dalo:) 

Zato sva z malo zopet malo ustvarjali. 

Najprej sva naredili poizkus z rozinami, saj so mali M. zelo všeč rozine. Na koncu jih je seveda nekaj pojedla ven. 

Sama si je naredila malico - jogurt, rozine, med in še vedno domače maline z vrta - vsega skupaj pa je pojedla 5 žličk:)
 

Poleg ideje za poizkus z rozinami sem pri Navihančkih našla še idejo kako hitro narediti ribice in palico za loviti. V prihodnosti ji mislim sešiti ribice iz filca, za zdaj pa bodo te super. Pa še hitro se jih naredi. 
Spotoma sva še ločevali predmete na tiste, ki jih magnet dvigne in tiste, ki jih ne. 

 Lov na ribice je bil zanimiv kakšnih deset minut, potem sem se vključila še jaz, saj sem želela, da ločiva ribice na velike in male. Nekaj ji jih je uspelo, potem pa je rekla, da majhna ribica joka in da hoče k mamici - in je šla na pladenj k velikim ribam:)
Ribice bom uporabila tudi za učenje barv. 


Medtem, ko se je mala igrala lov na ribice, mi je uspelo dokončati odejo za dojenčico Klaro. Pokažem vam jo, ko jo obdarovanka dobi:)
Iz odeje sem pobrala vse bucike, mala M. pa jih je zabadala v blazinico. 

Da bodo ribice lepo pospravljene sem vzela škatlo od otroških čevljev in na pokrov nalepila moder papir in še eno ribo iz pene.

Notranjost škatle in pokrova sem spremenila v dva morja - nalepila sem moder papir in čez z lepilno pišotolo nalepila modro svetleče mrežasto blago. Tako bo mala lahko nalovljene ribice iz enega morja dala plavati v drugo morje. 

Popoldan je hitro minil in bilo je zabavno in poučno. Mala je sedaj že res dovolj stara, da se lahko z njo počne kup različnih aktivnosti. Saj sva že prej počeli podobne stvari, mogoče se sedaj bolj zavedno odločam za določene dejavnosti, s katerimi bo razvila določene spretnosti. 

1 komentar:

  1. Zelo lepo sta nadgradili igro z ribicami :) In srčkana ideja- male in velike ribice! Naslednjič bom tudi jaz izrezala še manjše ribice "dojenčke"- tako jim bo hčerka verjtno rekla, že kar vidim :) super super!

    OdgovoriIzbriši