ponedeljek, 17. julij 2017

eNOSTAVNA pOLETNA oBLEKICA

Maruša poleti nosi večinoma samo obleke... Tako se zjutraj pregovarjava samo, če je dovolj toplo za obleko z naramnicami:) Če je zelo mrzlo obleče pod obleko še 3/4 pajkice...

Kratke hlače obleče samo za kolesarjenje ali rolanje. V planu imam, da ji sešijem še nekaj kratkih hlač in potem jih bo morda raje oblekla:)

Za rojstni dan sem tako tistemu, ki je vprašal kaj naj kupi za darilo, dejala, da bo najbolj vesela poletne obleke... in res jih je dobila kar nekaj... Njena daleč najljubša pa je mavrična obleka kot jo je poimenovala sama. Kupljena je bila v Baby centru in je znamke Cool club - tudi sama rada kupujem njihova oblačila, ker so lepa in cenovno dostopna - le v sušilnem stroju se skrčijo:(

Ravno danes jo je imela oblečeno in je takole pozirala s poročno torto, ki jo je naredila iz kinetičnega peska:) 

Obleka je res nekaj posebnega, ker ni narejena na okroglo, ampak v bistvu iz dveh pravokotnikov. Ko sem pogledala, kako je sešita, sem ugotovila, da bi lahko tako obleko sešila tudi jaz:) 

Narejeno sem imela v cca. pol ure. Marušina je v velikosti 116 - torej potrebujete majčko v tej velikosti in dva kosa pravokotnika dimenzije približno 35x80 cm (+ še 1-2 cm, če jo boste zarobili).

Zgornjih delov ne maram in ne znam dobro šivati, zato sem vzela majčko (ki jo itak ni nosila) in ji odrezala cca 15 cm roba. Odrezala sem dva pravokotnika blaga iz jerseya (sta malo manjša kot na originalni obleki, ker nisem imela dovolj blaga). 


Majčko sem položila na sredino zgornjega roba pravokotnika in na vsaki strani označila do kam lahko šivam. Nato sem oba roba pošila in na sredi je ostala luknja. Vanjo sem vstavila majčko in pravokotnika prišila nanjo. Blago bi lahko še zarobila, vendar moram najprej naštudirati šivalni stroj, ker mi nagaja pri šivanju jerseya. 

Maruša je bila nad obleko navdušena in je njena druga najljubša:) V njej se super vrti, ker je krilo malo daljše in bogato:) 



2 komentarja:

  1. O super! :) Mogoče pa si še jaz zašijem takšno, malo večjo. :)
    Cool club je pa tudi meni fajn, edino kak bodi za dojenčke je ozek in neraztegljiv. V sušilca pa tako ne dajem nič, razen tetra plenic in nogavičk. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, oblekice. Druga mi je še bolj všeč kot mavrična. Oblekice so super, ker ni treba nič kombinirati za zraven. :) lp, simona

    OdgovoriIzbriši