Ime rože me je pri včerajšnji objavi prosila za recept za pasteis de nata. To je ena izmed najbolj slavnih portugalskih sladic, originalne delajo v Lizboni, v slaščičarni v predelu Belem ... Originalni recept imajo samo oni, seveda pa obstaja veliko različic receptov.
Spodnji recept je našla moja mami v prilogi Nedela - Odprta kuhinja, jaz sem ga sicer malo priredila in listanato testo kar kupim:)
Recept pa je sledeč:
Potrebuješ:
listnato testo
ter sestavine za jajčno kremo:
20 g gustina
3 dl sladke smetane za stepanje
150 g sladkorja v prahu
6 rumenjakov
Listanto
testo razvaljaš in izrežeš ven kroge, ki jih daš v pomaščene modele za peko
mafinov.
Jajčno kremo pripraviš tako, da skupaj zmešaš sladko smetano, sladkor v parhu in gustin. Nato počasi vmešaš še rumenjake.
Pečeš na 180 st. C, dokler testo ni pečeno:)
Vroči pasteisi imajo kremo rahlo, ko se ohladijo pa krema postane malo
bolj trdna.
Za konec pa še ena slikca z interneta:
najbolj slavna slaščičarna Pasteis de Belem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar