četrtek, 24. maj 2012

rECEPT zA pASTEIS dE nATA

Ime rože me je pri včerajšnji objavi prosila za recept za pasteis de nata. To je ena izmed najbolj slavnih portugalskih sladic, originalne delajo v Lizboni, v slaščičarni v predelu Belem ... Originalni recept imajo samo oni, seveda pa obstaja veliko različic receptov.

Spodnji recept je našla moja mami v prilogi Nedela - Odprta kuhinja, jaz sem ga sicer malo priredila in listanato testo kar kupim:)

Recept pa je sledeč:

Potrebuješ:
listnato testo
ter sestavine za jajčno kremo:
20 g gustina
3 dl sladke smetane za stepanje
150 g sladkorja v prahu
6 rumenjakov

Listanto testo razvaljaš in izrežeš ven kroge, ki jih daš v pomaščene modele za peko mafinov.
Jajčno kremo pripraviš tako, da skupaj zmešaš sladko smetano, sladkor v parhu in gustin. Nato počasi vmešaš še rumenjake.
Pečeš na 180 st. C, dokler testo ni pečeno:)
Vroči pasteisi imajo kremo  rahlo, ko se ohladijo pa krema postane malo bolj trdna.

Za konec pa še ena slikca z interneta:
najbolj slavna slaščičarna Pasteis de Belem.



Ni komentarjev:

Objavite komentar