sreda, 11. november 2020

jESENSKE pOČITNICE

Tole objavo sem hotela objaviti v nedeljo zvečer, pa sem se usedla za računalnik in odprla spletne učilnice in sem bila dobra za par ur😉

Nekaj malega nam je uspelo ustvarjati med počitnicami, še posebaj, ker so nam jih podaljšali😬

Po dolgem času smo delali z lepljivimi barvami za steklo (tudi na kakšno drugo ravno podlago se dobro prilepijo). Kupite jih lahko v trgovinah z ustvarjalnim materialom, pa tudi v Mullerju sem jih že videla. 

Še iz srednje šole in faksa imam celo mapo sličic, ki jih imam razporejene glede na letne čase. Otroka sta si izbrala vsak svoj motiv, ki sem ga vstavila v prozorno mapo. Najprej je potrebno vse črte prevleči s konturo, kar sem večina naredila jaz. Imela sem jo že bolj malo in je še mene bolela roka, ko sem vse motive prevlekla. Nekaj ur smo počakali, da se je kontura posušila, potem pa smo se lotili barvanja. Maruša je pobarvala čarovnico, bučo in netopirja, z Aljažem pa sva skupaj pobarvala ostale. Večji del je pobarval Aljaž, ki je bil zelo motiviran in zelo radodaren z barvo🙈

Slikice so se čez noč posušile in zjutraj smo jih nalepili na okna in ogledala. 


Nabrali in stisnili smo jesenske liste in z njimi ustvarjali. Maruša je naredila sliko, Aljaž pa je delal odtise z voščenkami. Pod list je dal posušen list in čez podrgnil z voščenko ter pobarval z vodenimi barvicami. Zelo lepo pride tudi s črno voščenko, pozorni bodite, da imate prave voščenke, saj nekatere niso odporne na vodo in se razmažejo. 


Pri Mamini mazi sem našla idejo za magnetni labirint. Namesto zajčka in korenčka smo uporabili kar nalepke, ki smo jih nalepili na karton.

Veliko smo kuhali in dala bom linke do vseh receptov, ker grem velikokrat na moj blog pogledati za kak recept. Imam sicer v planu, da si jih natisnem in spravim v mapo z recepti.

Sirove bombete od Leaneen so bile noro dobre.


Skuhali smo slastno bučno juho in zraven spekli buče iz listnatega testa. Recept sem dobila pri Anina kuhinja.



Za kosilo smo imeli tudi odlične zapečene testenine z zelenjavo - jaz sem dodala brokoli in korenje.



Spekli smo še dvoje piškote. 

Prve smo spekli s testomatom. Recept sem našla pri Tjaši Perko


Smo jih tako hitro pojedl, da jih nisem uspela fotografirati🙊

Drugi pa so bili preprosti, samo iz 3 sestavin. Recept sem dobila pri Lajf z mulci in bom delila kar recept iz posnetka zaslona, ker je bil objavljen v storyih. 



Za zaključek počitnic pa sem spekla jabolčno pito torto z vanilijevo kremo, ki je bila noro dobro. Recept sem spet dobila pri Anina kuhinja.



Upam, da vam bodo kakšne ideje za ustvarjanje in kuhanje prišle prav😉




Ni komentarjev:

Objavite komentar