nedelja, 26. november 2017

oDEJICA zA eLENO

Tokrat v zeleno-roza kombinaciji, podložena z mehkim, belim minky blagom, sešita v enem večeru:)


Z minky blagom sem odejico šivala drugič in mi dela strašne težave, saj se razteguje na vse konce in strani:( Prijateljica (mamica male Elene), ki pravtako šiva, mi je dejala, da je na robove, kjer je šivala z bucikami pritrdila navaden bel papir in šivala čez in na koncu papir samo odtrgala stran in menda je bilo veliko lažje šivati. 

Preizkusim zelo kmalu, saj se v naši širši družini kot po tekočem traku rojevajo dojenčki:) Prva dojenčica se je rodila teden dni nazaj in bo kmalu dobila odejico in še nekaj prav posebnega, eno pričakujemo okoli Miklavža, v januarju pa naj bi se rodil še fantek. Tako bosta Maruša in Aljaž v mesecu in pol dobila kar dve sestrični in bratranca:) Jaz pa dobre razloge za šivati in seveda za crkljati:):):)

sobota, 11. november 2017

kAPICI zA dVOJČKA

To jesen Tita in Nala grejeta pikasti kapici:)



Na notranjo stran sem s preslikačem nalikali njuni začetnici, da se ve čigava je (v velikosti se namreč malo razlikujeta).

nedelja, 5. november 2017

oDEJICA zA nEŽO

Ta odejica pa ostaja pri nas doma, za Marušino punčko Nežo. Maruša je že prejšnji mesec izvezla njeno ime in rožico in sem ji obljubila, da iz tega kosa naredim odejico. 

Med počitnicami sva le našli čas za šivanje. Maruša je izbrala blago, jaz pa sem šivala:)


Neži je menda zelo všeč:)

Upam, da bom ta mesec kaj bolj pridna v šivalnici, ker točno čez 1 mesec je ŽE Miklavžev večer... Imam pa letos manjši problem, ker Maruša že prepozna moje izdelke in ne vem kako naj ji točno razložim, kdo je to sešil. Ali da jaz pomagam Miklavžu ali da angelčki šivajo iz istega blaga?
Kako ste vi rešili ta "problem"?

sreda, 1. november 2017

kOMPLET trAKU, kAPE iN šALA zA mARUŠO

Potem, ko sem Aljažu sešila nov komplet traku, kape in šala, me je Maruša prosila, da še njej sešijem nov komplet. Ker je dobila novo prehodno bundo in se prejšnji komplet nikakor ni ujemal s pisano bundo, sem ji ga itak imela v planu sešiti, vendar je žal mogla počakati do počitnic:)


Fotografirano ravnokar, še sveže izpod šivalnega stroja:)


Blago je iz Sveta metraže, preslikač z bleščicami pa sem naročila pri Mipki

Kakšni so pa vaši počitniški plani za šivanje? Mene čaka še odejica, hlače, predpasniki in še in še... 

Vam pokažem kar bom dejansko uspela narediti:)