ponedeljek, 31. oktober 2022

sTRAŠNI pIŠKOTKI iN dAN rEFORMACIJE

Nisem velika ljubiteljica haloweena in ponavadi ne delamo nič posebnega. En teden nazaj pa sem šla skupaj z otrokoma v Tedi in seveda smo morali kupiti nekaj za haloween😅 

Ker so piškoti vedno dobra izbira, sem kupila modelčke za piškote, Maruša pa je našla konfete in pajke, ki se svetijo v temi (danes je oboje pozabila dati ven, jaz je pa tudi nisem spomnila🫣).

Za otvoritev jesenskih počitnic smo v petek spekli piškote in si dali veliko dela z okraševanjem (sem vsaj porabila vse jedilne za barvanje royal icinga od preteklih rojstnih dni😅).


Za preliv iz royal icinga že nekaj let uporabljam recept s čičerikino vodo iz konzerve in sladkorjem v prahu. Recept sem našla na blogu Družinski kompas.

P.S. Za fotografiranje sem izbrala le najlepše piškote😉 Spekli smo jih veliko več, jih je pa skoraj polovico nesla na skavtsko srečanje.

Seveda pa smo se spomnili tudi na današnji praznik, Dan reformacije. V šolski knjižnici sem si izposodila dve zgodbi o Primožu Trubarju, ki ju z otrokoma te dni beremo.

Na YouTube je tudi super ‘risanka’ o Trubarju in nekaj krajših prispevkov od Infodroma.


sobota, 29. oktober 2022

bLAZINI zA bRATA iN sESTRO

Prijateljica se je z družino preselila v hišo in sem za njena otroka sešila prevleki za okrasni blazini, ki sem ju kupila v Ikei.



Danes gremo na obisk in upam, da bosta Juretu in Eleni blazini všeč😉


petek, 28. oktober 2022

mAJČKA iN hLAČKE zA nACETA

Mali Nace za katerega sem sešila tole odejico in tale komplet oblačilc je imel sv. krst in za darilo sem mu sešila majčko in ujemajoče hlačke. Hlačke so kosmatene, da jih bo lahko nosil tudi ko bo malo bolj mrzlo😉


Oboje sem delala v velikosti 68 in ker sem majčko delala iz prevešanke, ki ni tako raztegljiva kot jersey mu ne gre čez glavo. Jo bom poskusila predelati v kapucarja in upam da mu bo prav🫣

ponedeljek, 3. oktober 2022

oDEJICA iN vREČKA iZ bLAGA zA vIDA

Barvna kombinacija odejice za Vida mi je pa tako zelo všeč😉 Na fotografiji se žal ne vidi dobro, črte so bele in temnozelene, dinozavri pa zeleni, rjavi in modri😉





sobota, 1. oktober 2022

kOMPLET oBLAČIL zA nACETA

Za malega Naceta sem poleg odejice in vrečke sešila še celo kolekcijo oblačil🥰

V Svetu metraže sem našla blago z motivom vesolja in ko ga je prodajalka hotela narezati sva ugotovili, da je panelno blago (takšen, samo da ima moj belo osnovo).

Takoj ko sem ga videla, sem dobila idejo, da lahko sešijem več ujemajočih kosov oblačil. 

Bodija sem kupila v Baby centru in našila motiva, ki sta bila na beli podlagi. Sešila sem hlačke v velikosti 62. 

Za zraven sem sešila še ujemajočo kapico, trak in slinorutko (podložila sem jo s frotirjem). 


Upam, da Nace ne bo prehitro zrasel in bo vsak kos lahko še nekaj časa nosil😅