torek, 14. januar 2020

aLJAŽ, vSE nAJBOLJŠE zA 5 lET

Danes praznuje 5 let moj Aljaž🎂🎈🎉
Gledam fotografijo na steni, ko sta prvič fotografirana skupaj z Marušo in ga ona drži v naročju in se sprašujem kako je lahko tako hitro minilo 5 let...

Iz majhnega dojenčka je zrastel velik fantič, ki je zelo radoveden, včasih nagajiv in se še vedno zelo rad objema in deli poljubčke🤗

Najraje se igra z lego kockami, tako da teme letošnjega praznovanja ni bilo težko izbrati.

Ideje za dekoracijo sem našla na Pinterestu. Sploh ne vem kako smo lahko živeli brez njega🙈

Najbolj sem ponosna na pulover, ki sem ga naredila po kroju za kapucarja od Cute Nole. Malo sem se poigrala z barvami in nastal je pisan lego pulover. Tokrat nisem šivala aplikacij, ampak mi je svakinja na računalniku oblikovala motiv. Natisnili so mi ga v tiskarni in upam, da bo dolgo časa obstojen. Danes smo praznovali v ožjem krogu, za vikend pa bomo imeli 2 zabavi. Prvič bo imel zabavo za prijatelje in imeli bomo še rojstnodnevni zajtrk za družino. Tako da naslednji teden pokažem, kako smo se imeli😉


nedelja, 05. januar 2020

pLETEN pULOVER s pUJSO pEPO

Moja najmlajša nečakinja rada gleda risanko o pujsi Pepi in se igra s figuricami.

Babi ji je zato spletla pulover s pujso Pepo. Navodila kako narediti pujso Pepo smo našli na Pinterestu. 


Tudi Maruša je bila pri dveh letih navdušena nad to pujso in sem ji naredila takšno torto😉sobota, 04. januar 2020

pERSONALIZIRANE bLAZINE zA 3 bRATCE

Prijateljica se je malo pred novim letom z družino preselila v novo hišo in včeraj smo jih obiskali. 
Za njene 3 fante sem sešila prevleke za blazine in na njih našila njihova imena.

Notranje blazine sem kupila v Ikei (dimenzije 50x50 cm). 

torek, 31. december 2019

pRAZNIČNO oKRAŠENO sTANOVANJE

V zadnji objavi v starem letu vam pokažem naše praznično okrašeno stanovanje. 

Naj bo leto 2020 polno zdravja in lepih trenutkov z vašimi najbližjimi...

SREČNO 2020!


pETRA z dRUŽINO

pEČENE dOBROTE nA zADNJI dAN sTAREGA lETA

Letos nam ni uspelo speči piškote pred Božičem, potem pa smo jih za Božič dobili za darilo od babic in smo jih ravno do danes pojedli. 

Tako smo spekli novoletne piškote. Recept za piškote je ta.
Letos sem želela okrasiti piškote z royal icing prelivom in super recepet, brez surovih beljakov sem našla na blogu Družinski kompas. Naredila sem polovično maso, ker sem piškote spekla samo iz pol kg moke in mi je na koncu še ostalo nekaj preliva. Pri okraševanju je pomagala Maruša, njeno delo so vsi samorgi, razen belih in nekaj smrečic in snežakov. 
Pri ostalih piškotih sem si dala duška pri okraševanju jaz, pogledala sem nekaj tutorialov na you tubu in te bele smrečice z zelenim okrasjem so mi najbolj uspele. 


Naredila sem še domačo granolo in pražene mandlje za novoletna darila za družino in prijatelje in spekla masleni zeliščni kruh po Oopsi receptu.


Spečen izgleda slasten, upam, da bo tudi okus dober:)


nAŠI pOTEPI v zADNJIH dNEH sTAREGA lETA

Letošnji december sem napisala najmanj objav, kar pa ne pomeni, da se nam ni nič dogajalo. Zato sem danes pripravila 3 objave, ki jih bom objavila postopoma enkrat do polnoči:)

Vreme po Božiču nam je naklonjeno z dnevi polnimi sonca, ki smo jih izkoristili za potepanja po Sloveniji. 

V četrtek, na Štefanovo, smo odšli v Lipico, kjer je bil zastonj vstop, ker je sv. Štefan zavetnik konjev. 

Maruša je velika ljubiteljica konj in letošnje šolsko leto gre občasno jahati, zato je bila nad tolikšnim številom konj navdušena. Imajo jih kar 380. 


Lipicanca je lahko tudi jahala, ogledali smo si hleve, muzej in se sprehodili po posestvu. Mi smo prišli šele ob dveh popoldne in smo imeli premalo časa, da bi si vse ogledali, zato priporočam, da si za ogled vzamete vsaj pol dneva.


S prijatelji smo šli na celodnevni izlet v Planico, kjer je bilo dovolj snega za sankanje in zidanje ledenega gradu. Pogreli smo se v kavarni, kjer je imajo tudi igralnico za otroke. Cena parkiranja za cel dan je zelo ugodna, samo 2,5 evra in in naslednjič gremo zagotovo proti planinskemu domu Tamar. 
Nazaj grede smo se ustavili v pravljični deželi Gorajte, kjer smo si ogledali predstavo, prišel pa je tudi dedek Mraz. Prostovoljci so se res potrudili pri pripravi dežele, saj je vse zelo lepo in domiselno izdelano. 

Odšli smo tudi v živalski vrt Ljubljana, kjer smo si najprej ogledali živali, otroka sta se malo poigrala na igralih, nato pa smo si ogledali predstavo živih jaslic. Predstavo sva si ogledali že z Marušo 5 let nazaj, ko sem bila noseča z Aljažem, ampak se Maruša ni spomnila, zato je bilo za oba lepo doživetje. Zanimivo je bilo, da je Marijo igrala ista punca kot 5 let nazaj in Maruša se je takrat želela z njo fotografirati, letos pa smo to fotkanje ponovili. 


Petkovo dopoldne smo preživeli na drsališču, kjer je Aljaž prvič drsal na pravih drsalkah. Maruša pa drsa že trejo zimo in je na drsalkah že kar spretna in hitra. Otroka sta sedaj dovolj stara, da si potepe zapomnita in jih v polnosti doživita. Za novo leto si želim, da bi spoznali še več znamenitosti Slovenije, saj radi raziskujemo nove kotičke te naše lepe dežele. 

ponedeljek, 30. december 2019

ODEJICA zA aNO

 Prijateljica je pred dobrim mesecem rodila punčko Ano za katero sem sešila odejico in vrečko.


Odejica ni v roza odtenkih, ker mamica optimistično misli, da se bo lahko izognila roza barvi😂 Posteljnino ima v rumeno sivih barvah in zato sem tudi odejico naredila v teh odtenkih. Turkizno modra pa jo popestri.

Pri prešivanju aplikacij sem se malo poigrala z barvnimi šivi in pride lep kontrast. 

Njen starejši bratec Anže pa je dobil takšno odejico. 
To je bila ena izmed prvih pravih odejic z aplikacijo in celo z obrobo sem se poigrala 😉