sobota, 10. oktober 2020

oDEJICA iN vREČKA zA aLJAŽA

 Odejice nisem sešila za mojega Aljaža😉 Njemu sem sešila takšno

Ta odejica in vrečka je nastala po  naročilu in upam, da bo darilo družini darilo všeč.

nedelja, 04. oktober 2020

jESENSKO pOPOLDNE v lJUBLJANI

Vsako prvo nedeljo v mesecu imajo v Ljubljani muzeji, ki so državni, prost vstop. To sem vedela že nekaj časa in danes nam je končno uspelo obiskati dva. 

Najprej smo obiskali Narodno galerijo, ki otrokoma ni bila tako zanimiva in si nismo ogledali vseh razstav. Najbolj zanimive so jima bile seveda slike s konji😀

Obiskali smo še Prirodoslovni muzej, kjer so jima bile najbolj všeč nagačene živali, okostje mamuta in jama, kjer je bila človeška ribica. Zaradi covida je bil obisk malo manj zanimiv, ker interaktivne table niso delovale, predmetov se nismo smeli dotikati. Tako da ponovimo obisk, ko ne bo več omejitev😉

Našli smo še divji kostanj, ki so mu že odpadli listi in smo imeli mini jesenski fotošuting☺️torek, 01. september 2020

pRVI šOLSKI dAN 2020

Da sta šla še z večjim veseljem v 3. razred in zadnje leto v vrtec, sem Maruši in Aljažu sešila oblekico in pulover. 


Obema z najljubšima motivoma😊Kroj za Marušino obleko je s te spletne strani in je super, ker so zraven še video navodila. Tako sem prvič sešila žepe in jih samo 1x parala 😋

Kot vsako leto sta se tudi danes slikala s tablicami😉


ponedeljek, 31. avgust 2020

mASKE, mASKE, mASKE

Šivanja pralnih mask sem se na začetku izogibala, potem pa sem jih nekaj sešila-prve so bile na harmoniko, kroj sem našla na spletni strani Svet metraže. Pa mi nikakor ni šlo šivanje, vsakič sem nekaj spremenila in nisem našla popolnega kroja.

Poskusila sem še drug kroj, menda je ta bolj modni in po parih poskusih sem našla dober kroj za odrasle in otroke. Našla sem ga na Pinterstu, vendar sem ga še malo prilagodila. 

Zadnje dneve tako zvečer šivam maske. Največ sem jih naredila za sodelavke, navadne bele. Ena izmed sodelavk pa nam je gor narisala krtke. 

Ostale delam pisane, iz bolj svetlega blaga, da se lahko operejo na 90 stopinj. Elastike namenoma ne zavežem, da si vsak regulira za svoj obraz. 

Danes imam pavzo, da se malo naspim, jutri pa spet šivam🙂

petek, 21. avgust 2020

kONJIČEK nA pALICI

Pri nas doma navdušenje nad konji čez poletje ni prav nič padlo. Maruša in njena sestrična sta konjička na palici dobili za rojstni dan. Od takrat je zanj prosil tudi Aljaž, pa sem njegovo željo dala malo na stran. 
Ko pa je konjička za rojstni dan dobila še druga sestrična, pa je tako prosil zanj, da sem mu ga sešila. V Tediju, kjer sem kupila prva dva konjička, jih je namreč zmanjkalo.

Malo sem pobrskala po Pinterestu, kjer takim konjičkom pravijo hobby horse. 
Navodila za grivo sem našla tu, ostalo pa sem naredila malo po svoje. Uporabila sem rjav filc, oči in nozdrvi sem nalepila kar z lepilno pištolo. 
Konjiček po imenu Mistral je podoben čisto pravemu konju in sedaj po dvorišču tekajo 4 otroci s konjički med nogami, ki veselo rezgetajo:)

Ko ga je videla najmlajša nečakinja je rekla, jaz bi ga tudi imela in seveda ga bo dobila:) 

četrtek, 20. avgust 2020

nOVA pOLETNA tERASA

Med karanteno smo se lotili delanja pokrite terase, saj sem zelo pogrešala, da bi imeli pred hišo del terase pokrite, kot sem jo imela na začetku, ko sem se preselila. Kako je izgledala, si lahko ogledate v tej objavi. Iz te utice sva kasneje naredila dnevno sobo.

Nova pokrita terasa ni tako zaprta kot stara, streha je prozorna, da gre skozi čimveč svetlobe in da dnevna soba ni tako temna.


Popoldne skozi streho posveti sonce in zato sem sešila 4 dolge kose blaga. Blago sem kupila v Svetu metraže in je blago za tende. Blago sva pritrdila tako, da sva vsak kos preluknjala na 6 koncih in vanje pritrdila kovinske obročke. V les je E. zavrtal železne kavljčke in tako se blago enostavno odstrani. 


Mizo in stole sva kupila v Jysku in končno imamo dovolj prostora, da povabiva več ljudi in lahko udobno sedimo za mizo.


Ko je zelo vroče, obesimo še trikotno jadro, ki sva ga pravtako kupila v Jysku. 

Dopoldne otroka večkrat na mizi sestavljata lego kocke. Zunaj imamo večkrat tudi zajtrke, kosila in večerje in jo bomo čez poletje res dobro izkoristili. 


Na levi strani imamo še malo dvignjeno leseno teraso, kjer imamo ležalnik. Drevo, ki sva ga posadila ob Aljaževem rojstvu je že toliko zrastlo, da že daje prijetno senco.
sobota, 15. avgust 2020

šIVILJSKI pODVIGI 8-lETNIC

Maruša je imela na počitnicah prijateljico in ker obe radi šivata smo včeraj imele šiviljsko dopoldne.

Letos gresta v 3. razred, kjer bodo imeli garderobne omarice na ključe, zato sta z mojo pomočjo sešili trakove za ključe, ki jih lahko nosiš okoli vratu. Maruša si je sešila še svojo blazinico za bucke. 
Z malo moje pomoči si je sešila tudi že novo prevleko za vzglavnik. Na sredino sva nalikalo aplikacijo podkvice. 


 


Popoldne sem ju odpeljala k prijateljici domov, kjer je Maruša prespala. Menda sta tudi tam šivali, imata namreč vsaka svoj šivalni stroj. Maruši je podedovala stroj od babi, ki sem ga na začetku uporabljala tudi jaz. Prijateljica pa je tako navdušena nad šivanjem, da je med počitnicami obiskovala šiviljski tečaj za otroke in so ji potem kupili osnovni šivalni stroj.