sobota, 29. februar 2020

pLETENA kAPA zA aLJAŽA

Ko je babi spletla pulover za Marušo, si je tudi Aljaž zaželel pulover. Babi je dejala, da bo prej konec zime kot bi ona spletla še en pulover, zato mu je spletla kapo😃


Kapa je ravno prav topla za trenutne  temperature in Aljaž jo ponosno vsak dan nosi v vrtec🤗

petek, 28. februar 2020

pULOVER sNEŽAK

Moja mami je za Marušo spletla zimski pulover s snežakom. Navodila za obliko snežaka sem ji našla na Pinterstu, dodatke je dodala sama.



Barvo puloverja si je Maruša izbrala sama in je super, ker bo pulover lahko nosil še Aljaž, zamenjala bo samo barvo šala. 

četrtek, 27. februar 2020

rOJSTNODNEVNA mAJČKA zA pETLETNICO

Majčka z rožicami za petletnico Brino, kateri delam rojstnodnevne majčke že od 1. rojstnega dne dalje🤗


Rožice sem našila v krogu in jih povezala v venček z zelenimi šivi, ki sem jih naredila na stroju.

sreda, 26. februar 2020

torek, 25. februar 2020

mAŠKARE 2o2o: gASILEC sAMO iN gOREČA hIŠA

Aljaž je letos odločno povedal, da bo gasilec Samo. Prejšnja leta smo ga še malo nahecali in mislim, da samo 1x z Marušo nista bila maski v paru. Letos pa sem mu želela izpolniti željo, da postane gasilec Samo. Ljubezen do gasilcev pri njem prav nič ne popušča. 


Izdelava kostuma in pripomočkov ni bila težka. Uniforma je sestavljena iz modrega pulija, ki sem ga že imela doma in rumenih hlač, ki sem jih kupila v H&M in jih bo lahko nosil še kasneje. 
Na majico sem nalikala odsevni trak, gumbi so nalepljeni iz srebrnega preslikača, pas pa je iz filca, ki sem ga našila. Edini problem, ki se je pojavil je ta, da se je odsevni trak razpokal, ker je majica iz jerseya in se med oblačenjem in slačenjem razteguje. Spodnji rob sem rešila tako, da sem čez nalikala še eno plast traku. Čr bi vedela, da se bo to zgodilo, bi raje našila siv filc ali pa jersey. 

Čelado in gasilni aparat sta prav od gasilca Sama in ju je imel doma že od prej. Najboljši del maske pa je seveda 🚒. Prvič sem idejo zanj videla pri Žogice in kravate, ki se vsako leto tudi zelo potrudi s pustnimi maskami in sem pri njej že večkrat dobila ideje kako kaj narediti.

Škatli sem izrezala del dna in zgornji del ter vse robove oblepila s pleskarskim trakom, da sem vse skupaj malo ojačala. Nato je sledilo barvanje z rdečo akrilno barvo kupljeno v Tediju. 

Kolesa, luči in vetrobansko steklo sem izrezala iz filca in prilepila z vročim lepilom. Registrske tablice so tudi iz filca, nanje sem izvezla napis. Lestev pa sem izrezala iz gumi moos pene. Luči so pobarvani beli papirnati lončki. Barvo in lončke sem kupila v Tediju. 
Tovornjak sem fotografirla po tem, ko ga je že en dan nosil in so lučke že malo uničene🙈 Jih bo potrebno še enkrat pobarvati. 

Na Pinterstu sem našla idejo za gorečo hišo in mi je bila tako všeč, da sem jo naredila. Ravno prav velik kos črnega filca sem imela že doma in sem ga sešila skupaj tako, da sem pustila samo odprtine za roke. Vrata, okna in plamene sem vsa izrezala iz filca in nalepila z vročim lepilom. Streho sem naredila iz kartona in prilepila na ramena.

Obroč sem kupila v Tediju in nanj z vročim lepilom nalepila plamena iz filca. 


  1. Takole gasilec Samo gasi gorečo hišo in ko hodimo okoli narediva celo predstavo🚒🔥🏡. 



Dedi je zunaj zakuril pravi ogenj in v gasilnik sem nalila vodo, da je lahko gasilec Samo pogasil pravi ogenj. Veselje je bilo neizmerno.



ponedeljek, 24. februar 2020

mAŠKARE 2o2o: aNGELČEK iN hUDIČEK

Maruša je letos najprej hotela biti jahačica na konju in sem že imela idejo kako ji bom iz škatle naredila konja, ki ga bo nosila na ramenih. Pa si je premislila in tako je letos angelček. 
Obleka je sestavljena iz dveh delov. Spodnja obleka je iz umetne svile in sem jo šivala po kroju za kapucarja, ki sem ga samo podaljšala. Največji kroj za kapucarja, ki ga imam je št. 110-116 in ker sem kupila premalo blaga, sem naredila preozko in prekratko obleko. Tako da sem jo ob straneh razširila z dodatnimi trakovi. Podaljšala sem jo s kosom blaga, ki sem ga malo nabrala. Celotno obleko sem šivala z overlockom, ker so se robovi zelo "cufali" in tudi obrobili sem jo samo z overlockom. 

Obleka mi ni bila preveč všeč in ker je tako ozka je nikakor ne bi morala obleči čez plašč in jo nositi zunaj. Zato sem ji sešila še zgornjo obleko. Uporabila sem poceni mrežaste zavese iz Ikee, ki sem jih nekoč kupila že ne vem zakaj. 
Krojila sem kar na Maruši in rezala na tleh, ker sem delala zelo široko in so se vse napake skrile. Čipkast ovratnik je od moje mami in ga je nekoč imela na bluzi. Okrasni trak iz čipk za rokave in dno obleke sem kupila v Tediju. 

Krila sem hotela najprej narediti sama, ampak jr bilo perje preveč drago. V Party shopu sem našla poceni krila za 5 evr in so ravno prav velika.

Angelski sij sem naredila iz belega obroča kupljenega v Ikei in žice na kateri so snežinke. Že dolgo nazaj sem ga kupila v Ikei in jo uporabljam za zimsko dekoracijo. 


Za 5 minut sem se oblekla v hudičko, da je angelček imel svoj par, ampak naš 😇 se boji👺, zato sem lasuljo hitro dala dol. Lasuljo in krilo sem imela že doma in sem se samo malo namazala po obrazu. 


Katera maska vam je bolj všeč? 👺 ali 😇? 
Meni zagotovo 😇🤗😍

nedelja, 23. februar 2020

mAŠKARE 2o2o

Imate kaj za pusta hrusta🎉🚒😇👺🔥🏡

Letos smo se našemili v angelčka in gasilca Sama, ki imata vsak svoj par.


 Gasilec Samo je pogasil gorečo hišo.


Goreča hiša se je spremenila v hudičko, da je imel tudi angelček družbo. 




sobota, 22. februar 2020

lEGO zABAVA zA pETLETNIKA

Preden vam pokažem kakšne maškarce smo letos, sem dolžna še objavo o praznovanju Aljaževega 5. rojstnega dne. 

Letos je naneslo tako, da je imel kar tri zabave. Dve za sorodnike in prvič za svoje sošolke in sošolce iz vrtca. Fotografije so mešane iz vseh 3 zabav, zato se kakšna postavitev morda podvaja.

Ideje za dekoracijo in igre sem seveda našla na Pinterestu. Največ stvari sem natisnila s te spletne strani. 

Vabilo so bila preprosta, shranila sem predlogo, dodala besedilo, natisnila, obrezala in prilepila na rumen karton. 


Za sorodnike smo mislili pripraviti rojstnodnevni zajtrk, pa smo ga zaradi bolezni odpovedali in smo potem raje pekli pice. 

Za otroško zabavo sem naredila smerokaz do prostora zabave. 


Okrasila sem vhodna vrata. 


Povezavo do lego črk najdeš tu. 

Prostor sem okrasila s papirnatimi lego kockami in lego glavami. Krogi na lego kockah so prilepljeni s 3D lepilnimi blazinicami. Lego glave sem obrisala na rumen karton in obrobila s črnim alkoholnim flumastrom. 


Velike črke za ime sem dobila tu. 

V Party shop-u sem kupla lego prtičke, krožnike in kozarce. 
Za zabavo za sorodnike pa smo lončke z imeni naredili sami. Predloge sem shranila, jih natisnila, obrezala in nalepila na bele papirnate lončke iz Tedija. 


Ideji za številko iz lego kock in stojalo za prtičke sem uporabile iz Marušine Lego friends zabave. 

Pripravila sem nekaj iger z lego tematiko, in sicer: 

*lego spomin*

Lego obraze sem natisnila, nalepila na zelen papir (čez bel papir bi se obrazi videli), plastificirala in obrezala. 


*pripni glavo (pin the head)*

Natisnila sem A3 velika lego človečka, s skupnimi močmi sva ga z Aljažem pobarvala z vodenimi barvicami, nato sem ga izrezala in prilepila na karton. 
Igra je potekala tako, da so morala z zavezanimi očmi "pripeti" glavo na telo. 
Podobno igro smo se igrali že na Marušini samorogovi zabavi. 


*lov na zaklad*

Aljaž si je zelo želel lov na zaklad in pripravila sem kartice z navodili, ki sem jih obesila okoli hiše. Na koncu jih je pričakal lego zaklad - sladkarije:)




*ustvarjalni kotiček*

Pripravila sem lego pobarvanke, lego labirint, lego kocke in hama perlice. 



S hrano tokrat nisem komplicirala, naredila pa sem dve torti. 

Prvo, kinder torto, sem naredila po Oopsi receptu. Krema se žal ni dobro strdila, vem pa kje sem naredila napako z želatino in upam, da mi naslednjič uspe bolje. Malo prekmalu sem jo okrasila in se je v hladilnku začela sesedati:(
 Dobra pa je bila vseeno:)




Druga torta je bil jagodni cheesecake z belo čokolado. Recept mi je poslala prijateljica in točno tistega ne najdem na spletu, je pa zelo podoben temu. 
Torta je bila zelooo dobra, malo manj mi je uspela okrasitev (smetana se je takoj razlezla, kljub temu da sem uporabila kremfix, ki naj bi dodal dodatno trdoto. 


Za otroško zabavo sem namesto torte naredila mafine, ki sem jih pozabila fotografirati. 

Lepo smo praznovali, Aljaž je užival in se mi večkrat zahvalil za vse zabave. Opazil je tudi detelje pri dekoraciji in prav zato se bom pri organizaciji otroških zabav še vedno naprej trudila. 

Napis z imenom in papirnate lego kocke sedaj takole krasijo Aljaževo sobo.