torek, 25. februar 2020

mAŠKARE 2o2o: gASILEC sAMO iN gOREČA hIŠA

Aljaž je letos odločno povedal, da bo gasilec Samo. Prejšnja leta smo ga še malo nahecali in mislim, da samo 1x z Marušo nista bila maski v paru. Letos pa sem mu želela izpolniti željo, da postane gasilec Samo. Ljubezen do gasilcev pri njem prav nič ne popušča. 


Izdelava kostuma in pripomočkov ni bila težka. Uniforma je sestavljena iz modrega pulija, ki sem ga že imela doma in rumenih hlač, ki sem jih kupila v H&M in jih bo lahko nosil še kasneje. 
Na majico sem nalikala odsevni trak, gumbi so nalepljeni iz srebrnega preslikača, pas pa je iz filca, ki sem ga našila. Edini problem, ki se je pojavil je ta, da se je odsevni trak razpokal, ker je majica iz jerseya in se med oblačenjem in slačenjem razteguje. Spodnji rob sem rešila tako, da sem čez nalikala še eno plast traku. Čr bi vedela, da se bo to zgodilo, bi raje našila siv filc ali pa jersey. 

Čelado in gasilni aparat sta prav od gasilca Sama in ju je imel doma že od prej. Najboljši del maske pa je seveda 🚒. Prvič sem idejo zanj videla pri Žogice in kravate, ki se vsako leto tudi zelo potrudi s pustnimi maskami in sem pri njej že večkrat dobila ideje kako kaj narediti.

Škatli sem izrezala del dna in zgornji del ter vse robove oblepila s pleskarskim trakom, da sem vse skupaj malo ojačala. Nato je sledilo barvanje z rdečo akrilno barvo kupljeno v Tediju. 

Kolesa, luči in vetrobansko steklo sem izrezala iz filca in prilepila z vročim lepilom. Registrske tablice so tudi iz filca, nanje sem izvezla napis. Lestev pa sem izrezala iz gumi moos pene. Luči so pobarvani beli papirnati lončki. Barvo in lončke sem kupila v Tediju. 
Tovornjak sem fotografirla po tem, ko ga je že en dan nosil in so lučke že malo uničene🙈 Jih bo potrebno še enkrat pobarvati. 

Na Pinterstu sem našla idejo za gorečo hišo in mi je bila tako všeč, da sem jo naredila. Ravno prav velik kos črnega filca sem imela že doma in sem ga sešila skupaj tako, da sem pustila samo odprtine za roke. Vrata, okna in plamene sem vsa izrezala iz filca in nalepila z vročim lepilom. Streho sem naredila iz kartona in prilepila na ramena.

Obroč sem kupila v Tediju in nanj z vročim lepilom nalepila plamena iz filca. 


  1. Takole gasilec Samo gasi gorečo hišo in ko hodimo okoli narediva celo predstavo🚒🔥🏡. 



Dedi je zunaj zakuril pravi ogenj in v gasilnik sem nalila vodo, da je lahko gasilec Samo pogasil pravi ogenj. Veselje je bilo neizmerno.



Ni komentarjev:

Objavite komentar